Szabad Ötletek Színháza

Szabad Ötletek Színháza

Emlékévre készülve…

2017.01.23.

Arany János emlékév 2017A Sz.Ö.Sz. társulata nagy várakozásokkal és őszinte örömmel néz a márciusban kezdődő Arany János emlékév elé. Egyik legnagyobb, a mai napig méltán kedvelt költőnk születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia létrehozta az Arany János Emlékbizottságot, amelynek feladatai között szerepel nemcsak a tudományos rendezvények megszervezése, de a különféle megemlékezések figyelemmel kísérése, információinak közvetítése is.

Az Emlékév hivatalosan 2017. március 2-án veszi kezdetét Nagyszalontán, s májusban az Akadémia közgyűlésén folytatódik, tudományos programokkal. Ünnepségek várhatóak Debrecenben, Nagykőrösön, Budapesten, a kiállítóhelyek között lesz a Petőfi Irodalmi Múzeum, az MTA Könyvtár- és Információs Központ, valamint az Országos Széchényi Könyvtár is. Az MTA közleménye szerint várhatóan újabb kötetei jelennek meg az Arany János munkái című, nemrég elkezdett nagyszabású kritikai kiadásnak. A programokat ezen kívül országos és határon túli középiskolai szavalóversenyek, és más kulturális események is kísérik.

Társulatunk már régóta műsoron tartja, és időről időre nagy sikerrel játssza Arany János élete és költészete című, 60 perces irodalmi darabját. Az iskolás gyermekek és a pedagógusok visszajelzései alapján büszkén ajánljuk az emlékév során is műsorunkat, s reméljük, ezzel is emelni tudjuk az idei megemlékezések fényét és renoméját.